Útěk z rozpadajícího se monstra

24. 6. 2016

Angličané už nevydrželi nedemokratickou šikanu bruselských byrokratů a blouznění jejich faktické šéfky Merkelové o "integraci milionů uprchlíků" a z dysfunkční struktury hlasováním lidového sněmu vycouval. EU je slepá ulička a žalář národů, pochopili Angličané a nyní politologové očekávají stejný krok i od Francouzů, uvádí například TOP TÝDENÍK OBČANSKŔ PRÁVO.

Nevolené mocenské skupiny vytvořily z EU monstrum, ze kterého se utíká. ... „Bruselští“ se v klidu dívají na bombardování civilního obyvatelstva na Donbasu, ale prioritně se zabývají např. tím, jestli nám mohou obchodní řetězce dávat igelitky. "Kecají" do velikosti a zahnutí okurek, zničili nám cukrovarnictví, zemědělskou a potravinářskou soběstačnost a tak by šlo pokračovat. To si občané při vstupu do EU nepřáli. Snad si nyní vedení EU uvědomí, že brexit může být příležitostí pro nápravu. V dnešní hektické a vyhrocené době by se raději v Bruselu měli zabývat skutečnými problémy z nichž jen některé vyjádřím:

-  zachováním míru a mírové spolupráce v Evropě, udělat vše proto, aby ustaly války i jinde ve světě a přestat s nesmyslnou politikou sankcí
-  okamžitě ty osoby, co neustále usilují o války, organizují provokace těch zemí, které nejsou členskými státy NATO zbavit těch funkcí, kde mohou takovou válku vyvolat
-  umožnit, aby každý členský stát EU měl právo si organizovat ekonomiku a spolupracovat s těmi státy, u nichž je spolupráce vzájemně výhodná
-  žádný stát nesmí být nucen přijímat migranty, pokud si to původní obyvatelstvo nepřeje
-  europarlament, který vymyslel za poslední léta jednu hloupost za druhou není pro rozvoj jednotlivých zemí potřebný, je třeba jej rozpustit
-  dotované a předražené cyklostezky a jiné věci za peníze jiných zemí si umíme postavit sami, pokud budou zapotřebí

-  mezinárodní instituce jako je Europol nemají důvod zaniknout, jsou potřebné (na rozdíl od Evropské komise a Europlarlamentu ), proto jim členské země rády na jejich činnost přispějí

jk
Vlastní