Zasedal ÚV KSČM

24. 3. 2018

V sobotu 24. března se konalo 11. zasedání ÚV KSČM. Mělo na programu sice hlavně ekonomické body a přípravu podzimních voleb, ale kvůli politické situaci se zaměřovalo i na vyjednávání KSČM o podpoře či nepodpoře vlády.
Jednání ÚV KSČM se tak zabývalo úvodním vystoupení předsedy ÚV KSČM, stanoviskem k aktuální politické situaci, informací o stavu a vývoji členské základny strany k 31. 12. 2017, návrhem na kandidáty do Senátu pro volby 2018 a kandidáty do ZHMP pro volby 2018, předběžným návrhem nosného tématu kampaně pro senátní a obecní volby 2018 a návrhem tezí volebního programu k volbám 2018. A schválením kandidáta a zmocněnce pro senátní volby ve Zlíně a personálním doplnění komise žen.
V ekonomické oblasti návrhem rozpočtu organizační jednotky ÚV KSČM a celé KSČM pro rok 2018, vyhodnocením hospodaření za rok 2017 a příslušnými stanovisky komise.

Také zaznělo, že není možné podporovat bez odpovídající reakce vládu, která nám drze do očí tvrdí, že posílí zahraniční intervenční jednotky, že bude v souladu s diktátem mocných vyhošťovat ruské diplomaty na základě britských dohadů a ne na základě nezávislého vyšetřování… To vše je přece v absolutním rozporu s požadovanou vlastní zahraniční politikou i s politikou míru. Je to prostě jen servilní poklonkování a poslouchání. Navíc mi to spíše připadá, že se zapojujeme do nových Glivic…
Každopádně vyjednávání pokračují a snaha realizovat klíčové priority našeho programu také.

Autor: 
Zdeněk Štefek
Zdroj: 
fb KSČM