Písecká delegace KSČM navštívilla branický velikonoční jarmark 2018

16. 3. 2018

Ve čtvrtek 15. března se uskutečnil v Branicích na Písecku velikonoční jarmark, který navštívily desítky spokojených návštěvníků. Nechybělo ani vedení KSČM Písecka v čele s Jiřím Lejčarem. K vidění, ale také k prodeji, byla celá řada rukodělných výrobků. Například velikonoční kraslice, a to odrátkované i vrtané, připomínající krajkové motivy. Také branický starosta Stanislav Češka byl spokojen. Zeptali jsme se, jak se vše tak dobře daří zabezpečovat?  Odpověděl:  „V obci je celá řada šikovných lidí, kterým obec bez zbytečných formalit poskytne potřebné zázemí. Krásné výrobky si hlavně šikovné ženy vyrábějí samy v domácím prostředí“.

O rozhovor jsme požádali také neformální „duši“ každoročních jarmarků paní Vlastu Bardovou. V rozhovoru uvedla: „Jako ženy se často scházíme při celé řadě společenských akcí a normálně se o všem domluvíme. Ve vzájemných rozhovorech načerpáme také potřebnou inspiraci. Obec nám vždy poskytne k prezentaci výrobků kulturní dům a nic dalšího není potřeba. Dnes například vidíme vystavovatele s celou řadou hezkých rukodělných výrobků všeho druhu.  Já sama se věnuji například nejvíce zdobení kraslic. To vyžaduje notnou dávku trpělivosti a sebezapření, neboť vajíčko zpravidla praskne při vrtání poslední dírky. Naopak odrátkovaná vajíčka jsou oproti vrtaným velice pevná“. My dodáváme, že výrobkům byl udělen v rámci regionu Toulava certifikát s garancí původu, kvality a šetrnosti k životnímu prostředí.

Velkou pozornost také, mimo jiných, upoutaly jemné rukodělné miniatury s efektem 3D paní Mileny Vošahlíkové. Při rozhovoru o výrobě těchto miniatur návštěvníci nešetřili uznáním.

Fotogalerie

Písečtí hosté obdivují výrobky místních žen
Předseda OV KSČM Jiří Lejčar s neformální vedoucí jarmarku Vlastou Bardovou
Spokojený starosta Branic Stanislav Češka
Autor: 
+ foto: jk
Zdroj: 
Vlastní