15. března 1939 začalo nejtemnější období české historie

15. 3. 2018

VÍ DNEŠNÍ MLADÁ GENERACE CO ZNAMENÁ DATUM 15.BŘEZEN?

Dnes si připomínáme smutné výročí okupace naší republiky nacistickým Německem - 15.3.1939. Po všech událostech, co se dnes dějí u nás a na Slovensku, mi připadá, že někteří chtějí, aby se na toto výročí zapomnělo. Když čtu v médiích, proč chtějí dnešní studenti půlhodinovou stávku, tak musím jen kroutit nevěřícně hlavou. Proč nevyjdou ven a nevzpomenou dnešní jedno z nejčernějších výročí naší historie? Stále víc mě to utvrzuje v tom, že vše je organizované zvenčí. Nejprve umělci, teď studenti!? Povídejme si s dětmi a vnoučaty o naší historii, nenechme se ovlivňovat propagandou zvenčí. My všichni rozumní obyčejní lidé, nenechme si opět rozvrátit naši zemi!

 
Připomenou 15. březen 1939

Shromáždění k připomenutí zahájení německé nacistické okupace našich zemí a zrady Západu se koná ve čtvrtek 15. března v Praze na Hradčanském náměstí od 17.00 hodin.

»Věříme, že společně na shromáždění 15. března 2018 připomeneme řadě současných politiků a médií, že minulost se ani v případě roku 1939 škrtnout nedá,« sdělil Haló novinám jeden z organizátorů akce Václav Novotný z občanské iniciativy Ne základnám. Česká televize a některá další média si na historické události berou dvojí metr a o některých mlčí, poznamenal. »My nezapomínáme. Nepřipustíme snahu o vytvoření bílého místa v historii tehdejšího Československa. Budeme připomínat německý fašismus a nacismus,« dodal. Akci pořádá Spojenectví Práce a Solidarity.

Mezi vystupujícími budou spisovatelka Lenka Procházková, historička Marie Neudorflová a představitelé politických stran a hnutí, mj. místopředseda ÚV KSČM Josef Skála. »Že Hitler okupuje i zbytek republiky, bylo po Mnichově jen otázkou času. To, co to tragické domino vzkazuje dnešku, shrnují už memoáry Edvarda Beneše. Pravým cílem mnichovské zrady, píše tu, bylo sešikovat do agrese proti Rusku i Anglii, Francii a další liberální demokracie. A nás vydat režimu nacistické genocidy - cituji doslova – ‚na dlouhé roky‘,« řekl Skála našemu listu. »Posluhovat těm, kdo si brousí zuby na ruské přírodní bohatství, se krutě nevyplácí,« dodal.

Veřejnost je srdečně zvána. 

Autor: 
mh, Radek Nejezchleb
Zdroj: 
ihalo.cz, fb