ANKETA PL: Má se ČR podřídit tlaku A. Merkelové na přijímání migrantů?

20. 2. 2018

Parlamentnílisty: ČTK informovala, že německá kancléřka A. Merkelová vyzvala státy EU k pokroku v dohodě o azylovém systému a varovala, že státy očekávající finanční podporu EU musí v řešení migračního problému projevit solidaritu. Některé země EU dle ní ale nadále brání přijímání uprchlíků. Co si o tom myslíte?

Leo Luzar, poslanec PS PČR za KSČM: Paní Merkel je nepoučitelná! Nevím, proč by problém, které způsobila Itálie, Francie a havně Německo měla řešit celá Evropa! Nejdříve ať ukáže fungující systém navrácení migrantů, kteří nemají nárok na azyl! A také stále očekávám zahájení vážné debaty o plíživé islamizaci evropského prostoru, toto cizorodé náboženství ohrožuje naši tradiční společensko kulturní historii. Je jasné, že Merkelovou to už nebude zajímat co bude za 10 let, bude odpočívat v pokoji pod německou zemi a hlas meuzínů z blízké mešity vyzívající k džihádu ji trápit nebude.

Zdeněk Odráček, poslanec PS PČR za KSČM: Paní Merkelová se stále dokola opakuje a už je s tím vyloženě trapná. Bohužel nedokáže pochopit,  že mít jiný názor není zatím ještě zakázáno. Až to pochopí, vydá příkaz a nikým nevolený eurohujerský úředník vymyslí novou směrnici. Jestli však máme její vyjádření chápat jako výhrůžky, tak je třeba ve stejném duchu odpovědět. Třeba: Trhni si nohou, a dodat: jestli se vás jinde bojí, my se vás tady nezaleknem. Ale je také možné, že se jedná o diagnózu a pomůže správně podávaná medikace. 

Autor: 
Lukáš Petřík
Zdroj: 
ParlamentniListy.cz