Romský tábor v Letech jako záminka pro odstranění nepohodlného politika?

18. 2. 2018

Novinky.cz: Jiří Dolejš obdržel včera 17. února otázku, zda bude hlasovat pro odvolání Tomia Okamury z funkce místopředsedy Sněmovny kvůli jeho výrokům o táboře v Letech. Takové hlasování bude zřejmě 27. února 2018 iniciovat v Poslanecké sněmovně KDU-ČSL.
Musím říci jasně a nedvojsmyslně, že s jeho odpovědí v novinkách nesouhlasím, považuji ji za alibistickou, pro občany nejasnou a matoucí. Občan nemá čas dešifrovat jinotaje politiků. My, kteří bydlíme v okrese Písek, památník v Letech navštěvujeme, známe jeho skutečnou historii a známe také jeho historii z ústních podání dochovaných svědectví místních občanů, víme své. K tomu novinky omluvu T. Okamury nezmiňují a sám J. Dolejš ji osobně neslyšel, ale považuje ji za výmluvu. Inu chapadla sluníček, ostrý politický boj iniciovaný lidovci a zastrašování mainstreamem, jak vidím, dělá své. Já mám jasno a doporučuji vůbec o tom nejednat, v případě, že ano, neodvolat.

Související: https://www.novinky.cz/domaci/463692-dolejs-babisovu-vladu-podporime-ale...

Josef Kovařík
Foto archiv + článek: vlastní