Dublin IV a údajná, nejen chřipková, panika v ČR

10. 2. 2018

Nejen chřipka se šíří českými luhy a háji. Začíná se šířit i panika ohledně toho, jak se prý dívá Brusel na Babiše. Viz. nechvalně známý komentář Jiřího Pehe zde. Nakazila se i KDU-ČSL, protože chce odvolávat Okamuru z funkce místopředsedy Poslanecké sněmovny a politolog Pehe nepochybuje o tom, že Moskva vyhlíží politika, který by mohl Zemana jednou nahradit. Pehe vůbec neuvažuje o tom, že by mohl totéž dělat Washington, protože se to naprosto příčí jeho světonázorovému zaměření, které se sveřepě brání skutečnosti, že by se naši nejpevnější spojenci mohli chovat ve světové politice nedemokraticky. Myslí si, že když je podle něho někdo demokratický, tak se nemůže chovat nedemokraticky. A v tom je jeho omyl. Považuje proto války a drancování ekonomik jiných států za demokratický jev, včetně toho, že přehlíží utopené uprchlíky u břehů Libye, že se bojí zmínit o příčinách migračních vln z Afriky a Blízkého východu, aby ho náhodou někdo nevzal za slovo. Protože však cítí, že na vzedmutí migračních vln má EU, západoevropské státy a USA svůj velký díl viny, proto říká, že "Dublin IV je potřebný. Je nutné přerozdělovat migranty." Jeho myšlení a mluva si protiřečí. Paradoxní je, že si to buď neuvědomuje, nebo to dělá záměrně. On a mnoho jemu podobných mají utkvělou představu o jakémsi sjednocování naší společnosti. On však svými proslovy dělá pravý opak.

Milaqn Mička
Vlastní