Milan Mička: Volný trh, dluhové pasti a exekuce

4. 2. 2018

Ministr spravedlnosti prý opakovaně předkládá novelu exekučního zákona. Proč ji předkládá opakovaně? To nestačí jenom jednou? Asi ne, protože naše slavné vládní koalice to léta nezajímá. Proto taky parlamentní volby dopadly tak jak dopadly. Lidé chtějí skutečné řešení problémů. Pan Hůla z organizace Člověk v tísni o tom může pouze mluvit jako na Seznam Zprávy, aby se zviditelnil. Samozřejmě zase na úkor Zemana a Okamury. No a Seznam Zprávy si do nadpisu přidají k lepšímu ještě KSČM, i když se o KSČM v rozhovoru nemluví. Potom kdo rozděluje společnost.

Hůla mluví o tom, že exekuce je legální byznys. Proto byly po sametu zavedeny, aby mohla řada lidí podnikat. Jak vidno, jsou to většinou lidé bez svědomí a morálky, vyznávající pouze známou větu " peníze jsou pány světa". No a věta " byznysmeni jsou pány světa " taky není k zahození. No, a když se nesmí sahat na volný trh, nesmí se sahat ani na exekuce. To dá přece rozum. Proto jsou s tím problémy, které by pan Hůla chtěl řešit a straší s tím, že když se statisícům lidí v dluhové pasti nepomůže, otřese se naše společnost v základech. Pozdě bycha honit. Řešením by bylo odstranění příčiny. A to v ekonomickém systému volného trhu není možné. Tak se prostě jenom povídá, aby se znejistily a ovlivnily názory lidí. Proto se tak křičí, že jednobarevná vláda je nesystémový krok. Uvidíme.