Komunisté Písecka jednali na okresní konferenci

29. 1. 2018

V sobotu 27. ledna 2018 se uskutečnila okresní konference KSČM. V úvodu jednání přivítali potleskem předsedu ÚV KSČM Vojtěcha Filipa a předsedkyni Republikové rady Levicových klubů žen (RR LKŽ) Květu Šlahúnkovou. V Kulturním domě v Písku projednali výsledky své práce, nezapomněli na své rezervy a méně úspěšné výsledky krajských i parlamentních voleb v roce 2017. V závěru rozhodli o složení  stranických orgánů a zastoupení svých členů v nich.

V úvodním vystoupení poukázal předseda OV KSČM Jiří Lejčar na nepříznivé výsledky loňských krajských a parlamentních voleb. Dále zaznělo, že je potřeba neustále hledat, využívat a navazovat kontakty, lépe spolupracovat se spolky či dalšími organizacemi levicového smýšlení. Spolupracovat s různými organizacemi i v případech, kdy se jedná o řešení dílčích problémů ovlivňujících nálady a názory občanů. Byl podtržen význam soustavné a účelnější práce a součinnosti při naplňování našich programových cílů v současných podmínkách.

Je také nutné aktivně pracovat s médii. Konkrétně zatím není plně doceněn význam mediální aktivity řady funkcionářů a zastupitelů KSČM. Psát články či komentáře k aktuálním problémům ve své obci, městě, okresu, přiblížit občanům výsledky své práce je v současné době nanejvýš aktuální. Dobrou práci a aktivity nabídnout k publikování v Haló novinách, v regionálních médiích, obecních zpravodajích a na vlastních webových stránkách.

V roce 2018 se uskuteční volby do obecních zastupitelstev. Již dnes je potřeba vědět o potřebách občanů a navrhovat je do vlastních volebních programů. To bude úkol velmi důležitý a náročný, zaznělo mimo jiné ve Zprávě o situaci okresní organizace a úkolech nastávajícího období.

V úvodu diskuse vystoupil předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. Objasnil přítomným celou řadu otázek týkajících se vnitrostranického života, reakce ústředního výboru na výsledky voleb a přípravy X. sjezdu strany. Předsedkyně RR LKŽ Květa Šlahúnková zase přiblížila výsledky práce Levicových klubů žen. Jako příklad dobré práce jmenovala LKŽ v Dobevi a nevyhýbala se ani jisté kritice práce LKŽ v Písku.

Po diskusi a seznámení s navrhovanými funkcionáři bylo schváleno nové vedení okresní organizace. Předsedou OV KSČM v Písku byl opětovně zvolen Jiří Lejčar. Byli zvoleni členové jihočeského krajského výboru a delegáti na krajskou konferenci KSČM. Členem ÚV KSČM za okresní organizaci byl opětovně zvolen Stanislav Sedláček a delegáty na X. sjezd KSČM byli zvoleni Jiří Lejčar a Josef Kovařík. Okresní organizace také doporučila Vojtěcha Filipa opětovně zvolit na X. sjezdu předsedou ÚV KSČM.

Fotogalerie

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní