Finanční výbor města Písku se při jednání odchýlil od svých standardů

23. 1. 2018

V pondělí 22. ledna 2018 jednal finanční výbor města Písku. Projednal a odsouhlasil plán práce, jedno rozpočtové opatření a některé další věci. Za hlavní považuji zabezpečení financování úprav dočasných parkovacích ploch u pošty pro budoucí výstavbu parkovacího domu.

Do diskuse členů finančního výboru se bohužel plíživě vkradla začínající předvolební kampaň.  Návrh Josefa Soumara (Piráti) na ustavení skupiny pro finanční kontrolu organizační složky Smart Písek byl sice po projednání odsouhlasen, ovšem s jistou pachutí. Nebylo vhodné se v tomto odborném orgánu argumentačně opírat o aktuální rozhodnutí písecké pirátské organizace. Stane se snad finanční výbor, případně zastupitelé, převodovým kolečkem a nástrojem realizace komunální politiky Pirátů?

Při dalším pokračování diskuse naprosto nepatřičně zazněla slova Jiřího Černého o stranickém zařazení některých členů finančního výboru. Prezentovaná úvaha o tom, aby snad časový limit provedení kontrol vydržel až do voleb považuji za nedůstojnou vedoucího funkcionáře ODS v okrese.

Autor: 
Josef Kovařík
Zdroj: 
Vlastní