Členky dobevského a strakonického Levicového klubu žen na „Silvestrovském vejšlapu“

31. 12. 2017

Za, teplého zimního počasí (11 stupňů C) a polo zamračené oblohy se na Silvestra občané Dobevi, Velkých Nepodřic, Písku a dalšího širšího okolí rozloučili se starým rokem 2017. Jako každoročně, tak i letos, si silvestrovsky vyšlápli na rozhlednu Velký Kamýk. Dobevští hasiči se postarali o celkovou organizaci a teplé občerstvení, které po výšlapu obzvláště chutnalo. Káva, čaj, klobásy, a horká česneková polévka zahřály. Počasí umožnilo odvážným z vyhlídkového ochozu rozhledny krásný pohled do širokého píseckého okolí.  Letos nebylo možné zahlédnout vrcholky Šumavy, neboť, bohužel, okolní krajina byla mírně zamlžena.

Se členkami LKŽ ve slušivých, téměř pohádkových  kloboučcích, viz. foto a paní starostkou Jaroslavou Strnadovou se také pozdravili členové píseckého a strakonického vedení KSČM Jiří Lejčar, Josef Zíka a Martin Rataj. Dobevský LKŽ rád mezi sebou přivítal skupinu LKŽ ze Strakonic, kterou vedla její předsedkyně Marie Pavlovičová.

 Po skončení „vejšlapu“ se všichni rádi sešli v místní dobevské hospodě „Na Nové“. Zde harmonika navodila příjemnou atmosféru, kde si všichni rádi popovídali, zazpívali a zavzpomínali, co dobrého ve starém roce prožili.

Dobevským hasičům, paní starostce Jaroslavě Strnadové, Levicovým klubům žen z Dobevi a Strakonic, ale i dalším organizátorům a přítomným občanům lze za úspěšný „vejšlap“ na akci Kamýk 2017 jen poděkovat.

Fotogalerie

Autor: 
JK
Zdroj: 
Vlastní