K diskusi: Za Evropu suverénních národů

17. 12. 2017

Takový je hlavní závěr pražské mezinárodní konference členů a příznivců frakce Evropa národů a svobody (ENF), který na tiskové konferenci přiblížil a dále rozvedl Tomio Okamura. Účastnili se jí například předsedkyně francouzské Národní fronty Marine Le Penová nebo předseda druhé nejsilnější strany nizozemského parlamentu Geert Wilders. Hostitelem byl předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura.

"Prosazujeme nový model evropské spolupráce založeném na co nejužší spolupráci suverénních zemí na základě vzájemné výhodnosti a bez diktátu Bruselu. Chceme zachovat volný pohyb osob, zboží, kapitálu a služeb. Chceme bezpečnou Evropu bez islámské ideologie a bez nezákonných migrantů. Evropská unie je nereformovatelná. Prosazujeme změny směrem k přímé demokracii, chceme hájit bezpečnou Evropu, sociálně spravedlivý stát a národní zájmy v rámci projektu Unie evropských národů", pokračoval Tomio Okamura