ANKETA PL: Federalizace EU?

11. 12. 2017

Parlamentnílisty.cz: Předseda německé SPD M. Schulz řekl, že chce, aby existovala evropská ústavní smlouva, která vytvoří federální Evropu. "A až ji budeme mít, tak musí být předložena v členských zemích k hlasování. A kdo pak bude proti, ten půjde z Evropské unie pryč," řekl. Spojené státy evropské dle něj mají vzniknout do roku 2025. Co si o tom myslíte?

luzar_leo_Anketa.pngLeo Luzar, poslanec PSP ČR za KSČM: Pan předseda Schulz žije v době “ein Reich, ein Deutschland für immer und nie wieder” bylo by asi třeba zase nad Reichstag vztyčit rudou vlajku, aby se vzpamatoval. Ono to má prý být sociální demokrat, ale spíše připomíná národního socialistu. Teče mu do bot a zapomíná, že to byl on spolu s kancléřkou, kdo rozpoutal největší migrační krizi novodobé historie Evropy. Teď by chtěl její důsledky, které každodenně pociťují němečtí občané  rozložit po celé Evropě. To musíme zásadně odmítnout, pokud to připustíme, jsou v Africe připraveny k pochodu na Evropu milionové zástupy.

ondracek_zdenek_Anketa.pngZdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM: Výroky M. Schulze jsou dalším pokusem germanizace Evropy. To co zkoušeli v polovině minulého století silou a skončilo to tím, že dostali po hubě se nyní snaží realizovat ekonomicky. Po případném vzniku jednoho federálního státu přijde požadavek na jednotnou řeč, logicky němčinu a pak jednotné myšlení. To již v podstatě avizují tím, že říkají, kdo nesouhlasí půjde z kola ven! Jen nám němečtí politici zapomínají dodat, že díky jejich vítačské politice budeme mít i jedno náboženství, a to islám a kdo bude káfir (nevěřící) bude zabit. Děkuji, takovou Evropu nechci. Doufám, že stejný názor budou mít obyvatelé Polska, Slovenska, Maďarska a dalších států a že vlastenectví zvítězí nad Eurem. Další důkaz toho, jak důležité je přijmout zákon o obecném referendu. Nerad bych se totiž dočkal toho, že nás naši politici prodají za pár špinavých zlaťáků pro falešnou slávu.

Autor: 
Lukáš Petřík
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz