Poslaneckému klubu KSČM doporučuji větší uplatnění stranické rozhodnosti a zásadovosti

4. 12. 2017

Při volbách do různých funkcí a orgánů v Poslanecké sněmovně se uplatňují nečestné a podpásové praktiky politického boje. Nejnověji se ostrý politický boj vyostřil v souvislosti s volbou předsedy sněmovní Komise pro kontrolu GIBS.

Při politickém vyjednávání ve sněmovně byla přijata dohoda, že vedení této komise obsadí KSČM. Zatím neoficiálně, jak uvádí mainstreamová média, je snad na tuto funkci navrhován JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, PhD.

Kandidátu na prezidenta Horáčkovi tato případná volba vadí a obrátil se přímo na předsedu ANO 2011 dopisem, aby tuto volbu nepřipustil. Nemusíme být ani politology, abychom zjistili, že otcem této myšlenky je někdo jiný. Jsou jím našeptávači z neúspěšných politických stran a neúspěšní pravicoví politici. Neustálé podsouvání veřejnosti opakovaně vyvrácené a nepravdivé informace z bývalého služebního zařazení kandidáta KSČM se vždy rodí v hlavách „zastydlých“ antikomunistů. Uvěří Horáčkovi Babiš?

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip se rychle a správně ohradil, aby se kandidát na prezidenta raději zamyslel sám nad sebou a svou minulostí. Obdrží-li poslanecký klub takovou žádost, bude společně s relevantním partnerem posouzena.

Za sebe zasahování do přijatých politických dohod a případné odstřelování někomu „nepohodlných“ odsuzuji. Vyzývám poslanecký klub KSČM, aby se nenechal vydírat hrubým nátlakem, lživými a nepravdivými útoky prezentovanými pravicovým mainstreamem. Na místě je uplatnění stranické rozhodnosti a zásadovosti s odkazem na uplatnění faktů a ne smyšlenek.

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní