Petr Hájek o Miloši Zemanovi: „odšpuntoval“ hlasy pro oslabenou KSČM“

1. 12. 2017

Mistrovská partie Andreje B: Kdo umí, umí, kdo neumí... zírá a vzteká se. Zrození těžké váhy: Václav Klaus mladší vystoupil z řady a zvedl prapor pravice. Fialovi kamarádi z „blobu“ běsní. Začne to být zajímavé? Tak reaguje článek Petra Hájka v Protiproudu na poslední události české politické scény.

Obchoduje prostě s těmi, kteří kvůli prosazení zájmů svých voličů obchodovat chtějí – a nepodvádí je. Dokázal například za pár dnů to, k čemu se ČSSD za mnoho let neodhodlala: „odšpuntoval“ hlasy pro oslabenou KSČM – a konečně tak z jejich voličů sejmul nálepku občanů druhé kategorie, kteří si mohou volit, jak chtějí, ale stejně jim to nebude nic platné. Přesně totéž udělal s voliči Tomia Okamury – dokonce ještě dříve, než se občany druhé kategorie stačili stát.

Andrej Babiš zasadil ránu až poté. Nechal tajtrlíky, ať spolu s Českou televizí hrají (sami pro sebe) zoufalé skeče kolem sněmovny – a pak položil na stůl několik variant svého „zhmotnělého“ vítězství: Připravil spolu s prezidentem Zemanem vládu a harmonogram dalších kroků. Nemohou mu nevyjít. Na jejich konci bude Babiš šéfem dobře fungujícího vládního týmu, Miloš Zeman prezidentem – a „blobu“ zbude pravidelné vřískání v ČT, které už stejně nikdo neposlouchá ani dnes.

Celý článek v Protiproudu zde:

Petr Hájek (jk), foto? David Sedlecký, cs.Wikipedia
Parlamentní listy 1.12.2017