Záludnosti politických nálepek a (ne) demokratické moci

15. 11. 2017

Sami sebe označí za demokraty a nedemokraticky omezují ty ostatní. O co tokoví samozvanci usilují? Jakýsi „Demokratický blok“ v poslanecké sněmovně sdružil všechny ty nedemokratické ptáčky nerespektující výsledky voleb a tak je konečně máme pohromadě. Kdo to je? Jmenujme je, a čím se vyznačují? Mají neukojené politické ambice, neradi se podřizují vůli voličů, usilují o korýtka, o moc a nadřazují se. Z hlediska korýtek usiluji o předsednictví v hlavních a rozhodujících výborech ve sněmovně. Jsou to například: obrana, mandátový a imunitní, pro obranu, bezpečnostní, školství, ústavněprávní, zahraniční, hospodářský a další komise v oblasti tajných služeb či odposlechů.

Ve Sněmovně tak vznikl protidemokratický blok, jakési bratrstvo kočičí pracky, které má 48 poslanců z ODS, TOP 09, KDÚ-ČSL a STAN. Konečně máme všechny ty ptáčky pod jednou střechou. A proč se vlastně slétli či slezli? No to je jasné. Kdo je blízko u korýtka může mlaskat. A o dobře placené funkce jde těmto lidem vždy až na prvním místě.

jk, značka: pixabay
Vlastní