Středeční schůzku organizovanou Piráty vedení KSČM ignorovalo

9. 11. 2017

Ignorovala ji také SPD Tomio Okamury, ČSSD a lidovci. Pokus o blok proti babišovcům pod taktovkou Pirátů, ODS a TOP 09 účelovým jednáním o obsazení sněmovních výborů a ovládnout jejich vedení nevznikl. Reakce na neúspěšné jednání polokulatého stolu na sebe nenechaly dlouho čekat.

Předseda poslaneckého klubu ANO Faltýnek reagoval odmítavě na vyjádření lídrů ODS Petra Fialy a TOP 09 Miroslava Kalouska, kteří uvedli, že se ve sněmovně rýsuje koalice ANO s SPD a komunisty.

KSČM si nepřeje ústavní krizi ani předčasné volby. »Důležité je, aby se konstituovala sněmovna, byla jmenována vláda a KSČM se už pak podle jejího programového prohlášení rozhodne.

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip zopakoval, že si umí představit toleranci menšinové vlády ANO za zcela konkrétních podmínek – pokud by ČR hrozila politická krize. KSČM si nepřeje ústavní krizi ani předčasné volby. »Důležité je, aby se konstituovala sněmovna, byla jmenována vláda a KSČM se už pak podle jejího programového prohlášení rozhodne, « uvedl Filip.

 »O koalici není řeč, když bude nejhůř, můžeme hovořit o toleranci, « potvrdil Kováčik.

Autor: 
jk
Zdroj: 
Ihalo.cz