Půlnoční rozhovor Kateřiny Konečné pro PL: Odhaduje co se děje uvnitř KSČM a navrhuje rázný řez

5. 11. 2017

Olga Böhmová: Předseda KSČM Vojtěch Filip po zasedání ústředního výboru strany řekl, že na mimořádném dubnovém sjezdu svůj post už obhajovat nebude, ovšem po dvou dnech hovořil poněkud jinak. Přitom jsem zaznamenala – alespoň podle toho, co lidé píší na facebooku – že je s podivem, že své funkce nedalo k dispozici celé vedení strany. Říká se, že hlas lidu je hlas boží. Proč takové tápání?

Kateřina Konečná: Ano, myslím si, že vedení jako celek mělo vyvodit odpovědnost a nabídnout svá místa k dispozici. Podle mého soudu nikdo v KSČM tak špatný výsledek nečekal, a tak je situace strnulá. Nyní nás čekají okresní a krajské konference, na nichž si musíme vyříkat názor na další postup, abychom opět získali důvěru voličů. Na těchto konferencích se budeme zabývat rovněž personálními otázkami. V okresech a krajích má KSČM mnoho kvalitních lidí, kteří mají vizi, jak posunout KSČM vpřed a udělat z ní opět atraktivní značku, na kterou se mohou spolehnout zaměstnanci, rodiny s dětmi i senioři. A myslím, že jejich čas právě nadešel.

Celý rozhovor v Parlamentních listech zde:

Olga Böhmová (jk)
Parlamentní listy 5. 11. 2017