Pavel Letko: Úvahy povolební aneb Další ďáblové na scéně i v zákulisí

26. 10. 2017

Ďábel už nebude sídlit jen v Kremlu a na Hradě, ale i ve Strakovce. Dokonce nejen tam. Bude sedět na všech dotačních a grantových kasách.

... Co nás čeká a nemine

Jak jsme dříve psali, čeká nás kapitalismus jako řemen. Přitom se může stát, že mnozí nejpravicovější zastánci neoliberalismu přisátí na státní a veřejné rozpočty si budou muset hledat jiná vemena. V tomto světle jsou návrhy extremistického Tomia Okamury ohledně Augiášova chlévu v televizi a rozhlasu docela sympatické. Je třeba si uvědomit, že nedůvěru občanů v polistopadový systém nerozvrátil ani Babiš ani Okamura, natož Filip. Tuto důvěru rozvrátili sami soudci, policisté, žurnalisté, umělci a politici zavedených stran.

Lidu této země trvalo velmi dlouho, než se pohnul. Jako vůl volil mezi údajnou pravicí a údajnou levicí, než mu došlo, že volí jen obchodníky s vlastní naivitou. Snad jednou lid najde odvahu a bude si své záležitosti spravovat sám prostřednictvím přímé demokracie. Snad jednou lidem dojde, že Kalouskové, Topolánkové či Sobotkové to za ně nedělají lépe. Snad jednou přijde den, kdy se lidé přestanou bát přijmout odpovědnost za své rozhodování a jednání. Celý článek zde:

Autor: 
Pavel Letko, vložil: : jk
Zdroj: 
+ foto: http://e-republika.cz/article3934-Uvahy-povolebni-aneb-Dalši-ďablove-na-sceně-i-v-zakulisi