Závěrečné krajské setkání s jihočeskými kandidáty KSČM se vydařilo

18. 10. 2017

Že si předvolební babí léto a jeho výsledek nemohou přivlastňovat jen distributoři sliby nafouknutých koblih, se ukázalo včera, v úterý 17. října, v budějovickém kulturním domě Vltava. Milé sluníčko a téměř letní teploty zde úderem 15. hodiny přivítaly více než stovku komunistů a příznivců na setkání s jihočeskými kandidáty KSČM do Poslanecké sněmovny v čele s předsedou ÚV KSČM Vojtěchem Filipem.

Setkání organizoval Okresní výbor KSČM v Českých Budějovicích, Městský výbor KSČM v Českých Budějovicích a Jihočeský krajský výbor KSČM. Jeho úvod a přivítání hostů proto patřilo předsedovi OV KSČM Bohuslavu Mrázkovi a předsedovi MěV KSČM Ivanu Nadberežnému. Se zásadním úvodním slovem pak vystoupil předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

Ten konstatoval, že se stále hovoří o nejdůležitějších volbách minulosti, kterými měly být parlamentní volby 2002. A to v souvislosti s plánovaným vstupem ČR do EU (2004), kdy panovaly obavy, zda to nedopadne stejně, jako naše zavlečení do NATO (1999). „Do tohoto paktu jsme byli vtaženi a dva týdny poté NATO, v rozporu s mezinárodním právem, začalo útočit na bývalou Jugoslávii, to jen pro ilustraci,“ uvedl Filip.

Podle jeho názoru vzhledem k přístupové smlouvě můžeme po dvaceti letech naši účast revidovat a vystoupit.“Máme k tomu nyní jedinečnou šanci. Už proto, že podle průzkumů je 30% našich občanů rozhodnuto odejít z NATO. Tyto volby jsou tedy neméně důležité, než ty v roce 2002,“ dodal Filip s tím, že pro předvolební kampaň považuje toto téma za absolutní prioritu KSČM.

A to nejen před volbami, ke kterým by bylo škoda pro tuto a další šance nejít. „V lednu příštího roku chceme navrhnout a prosadit zákon o referendu a jeho prostřednictvím můžeme z NATO vystoupit,“ přiblížil jeden z hlavních cílů KSČM příštího volebního období předseda Filip.

Dále se věnoval kauze lithium, o které jsme již na těchto stránkách z pozice KSČM podrobně informovali.

V dalším programu následovalo představení jihočeských kandidátů do poslanecké sněmovny a ti se poté věnovali individuálně přítomným. Rozebírali s nimi volební program KSČM a své priority v případě zvolení. Oficiální část diskusí s kandidáty pomalu přerůstala v neformální besedy, setkání a popovídání si s přáteli. A za doprovodu kapely si někteří účastníci vydařeného setkání v závěru také zatančili.

 

Fotogalerie

Autor: 
(vítr)
Zdroj: 
vlastní