Referendum – téma KSČM, kterého se politici bojí!

7. 10. 2017

Často se mluví o změně systému. Je to oblíbená fráze populistů bez znalosti věci. Hokynáři, kteří za pět minut dvanáct ze zcela zištných důvodů pochytili mesiášský komplex, prý pomocí referenda tuto změnu budou prosazovat. Změnu, od čeho k čemu, ale nekonkretizovali. Sami neví. A fráze má vystačit. KSČM naproti tomu dlouhodobě mluví o tom, kam by ČR měla směřovat. My se hlasu občanů nebojíme – na rozdíl od těch, kteří nepřipustili referendum o vstupu do NATO, aby náhodou občané nerozhodli špatně.

Proto také KSČM navrhuje zákon o obecném referendu již dlouhou dobu, mnohem dříve, než si ho stačily všimnout další politické subjekty, které se jím tak rády ohánějí. K zásadním otázkám se totiž občané musí mít právo se svobodně vyjádřit. Stejně tak je hezké verbálně bojovat proti islamistům, ale skutečný boj na místě nevedli žvanilové z politické kotliny, ale komunisté. Byla to právě KSČM, která ústy svého předsedy navrhla, jak Českou republiku ochránit před vnucením těchto nesmyslných kvót. A tak to koneckonců bývá ve většině oblastí. Možná proto také spousta stran od KSČM opisuje z volebního programu. Pochopili, že řešení KSČM na problémy doby jsou účinná.

Ti, kteří dnes hlasitě volají po vystoupení z EU, jsou ti samí, kteří nás do EU pod dresem jiných politických stran vedli. Jako první KSČM říkala své výhrady. A říkáme je dlouhodobě. Dalším velkým tématem, kterého se politici bojí je odpovědnost. Doposud totiž nikdo nenese odpovědnost za rozkradení státního bohatství, nebo třeba toho, že máme ve srovnání se západními státy třetinové mzdy, za které kupujeme předražené potraviny nevalné kvality. Ale chápu, že se jej politici bojí, neboť by se s korýtkem museli rozloučit takoví Kalouskové, Bendové nebo Sobotkové.

KSČM má ve svém volebním programu institut ztráty mandátu – protože základní odpovědnost by měla patřit volebnímu programu, za který je politik zvolen. A já si dovolím připomenout třeba zradu ČSSD na voličích v otázce tzv. církevních restitucí, nebo odmítnutí majetkových přiznání, díky kterým by mohlo dojít k prověření majetku u zázračně zbohatlých, ze strany ANO. Tato faleš a převlékání kabátů musí skončit. Rozhodnete o tom Vy! Už 20. a 21. října.

Autor: 
Filip Zachariáš, kandidát KSČM č. 4 do Poslanecké sněmovny v Jihomoravském kraji
Zdroj: 
fb KSČM