Jednal Finanční výbor Zastupitelstva města Písku

3. 10. 2017

V pondělí 2. října jednal Finanční výbor Zastupitelstva města Písku (FV), který byl při hlasování nebývale jednotný. Za přítomnosti starostky města Evy Vanžurové a za řízení místopředsedkyně FV Marie Maškové projednával a navrhl schválit celou řadu rozpočtových opatření. I když se jednalo o dost velké finanční částky, měl výbor rozhodování usnadněné, neboť věděl, o co jde. V průběhu roku řešil opakovaně použití finančních prostředků na celou řadu plánovaných investic. Proto znal všechny souvislosti a mohl se bezproblémově rozhodnout. To nejdůležitější bylo nebrzdit realizaci plánovaných investic zahrnutých již v rozpočtu na rok 2017 a to se podařilo.

Delší diskuse se týkala projednávaného bodu „Centrální pojištění města Písek a jeho organizací a společností“. Důležitým motivem FV byla snaha nedopustit podfinancování pojištění, jak se dodatečně zjistilo, po povodních v roce 2002. Tehdy muselo město odstraňovat způsobené škody ze svého vlastního rozpočtu, neboť se na ně uzavřené pojištění města a jeho majetku v řadě případů  nevztahovalo. Proto FV ve svém usnesení navrhl zastupitelům, aby jeho členové byli přítomni po celou dobu vyjednávacího procesu, od zadávacího řízení na výběr dodavatele, zadání veřejné zakázky až do uzavření konečné smlouvy v pracovní skupině města.

Člen FV jmenovaný na návrh KSČM rovněž všechna usnesení podpořil, ale také se do jednání aktivně zapojil. Opět to byla jedna z možností, jak umožnit postupně plnit volební program v souladu se zájmy občanů města. 

Konečné slovo bude mít jednání zastupitelstva ve čtvrtek 5. října 2017.

Autor: 
+ foto: jk
Zdroj: 
Vlastní