Jednalo plénum Okresního výboru KSČM v Písku

31. 8. 2017

Ve středu 30. srpna 2017 jednalo plénum Okresního výboru KSČM v Písku. Projednalo připravenost komunistů na volby do poslanecké sněmovny. Současně byly členové seznámeni s upřesněnými prioritami volebního programu v podmínkách Jihočeského kraje. Všech osm priorit najdete na okresních a krajských webových stránkách zde:  

V další části jednání bylo projednáno politickoorganizační zabezpečení výročních členských schůzí základních organizací a okresní konference KSČM.

V široké diskusi bylo projednáno zaměření některých předvolebních akcí a možnosti jak nejlépe přiblížit volební priority jihočeských komunistů občanům. Současně byly prodiskutovány některé nové povinnosti okresní organizace na základě novely zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu ČR a jak je v podmínkách okresu zajišťovat. Vyvarovat se tak možnému postihu ze strany Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Jde o nové povinnosti, tak není divu, že celá řada formálních a byrokratických povinností byla podrobena kritice. Například jaké volební výdaje evidovat v transparentním účtu, co je a není předvolební kampaň ve smyslu zákona, jaké údaje musí obsahovat volební materiály, jak uzavírat dohody se starosty obcí a měst při zajišťování výlepů plakátů, jak vše evidovat atd.

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní