91% respondentů proti zbourání vepřína v Letech u Písku

13. 7. 2017

Ministr Jan Chvojka v televizním pořadu 90' ČT24 považuje zbourání vepřína v Letech u Písku za veřejný zájem. Prvnízprávy.cz si provedly výzkum veřejného mínění k jeho tvrzení. Několik tisíc respondentů  má názor zcela opačný. Odkud tedy ministr bere názor, že jde o veřejný zájem? Podívejme se nyní na skutečné výsledky. 

Veřejný zájem na zbourání odmítá     91% repondentů

Veřejný zájem podporuje                      5% respondentů

Nemohl posoudit                                   4% respondentů

Jak se také dovídáme lobismus aktivistů za zbourání vepřína jde tak daleko, že žalují do Bruselu a žádají, aby vlastník vepřína nedostával žádné unijní dotace. Ani si nezjistili, že vlastník hospodaří za své a žádné dotace nepobírá. Kdopak různým nátlakovým skupinám asi platí mrzkým jidášským grošem? 

Závěrem. Podle opakovaných návštěv pietních aktů je patrné, že místní romské ani ostatní obyvatelstvo se aktů, až na výjimky nezúčastňuje. Zájem je od jiných. Vždy zaznamenávám  ministerskou delegaci, její početný doprovod, zástupce médií a něco málo zvědavců.

Herman lže: Vepři v Letech se neválí v místech, kde byl pracovní tábor

„Ukazuje se, že současná lokalizace, se kterou se mohou návštěvníci památníku seznámit na informačních tabulích, je zatížena určitou chybou a celý areál tábora je posunut více k západu. Viz. zde:

lety_letecky.png

Autor: 
+ foto: jk, sken letecký pohled na areál z 90´ČT24
Zdroj: 
prvnízprávy.cz,90´ČT24