Řečtí komunisté zastavili NATO

13. 6. 2017

Plánovači v NATO vymýšlejí »cvičení« k odstrašení nepřítele, jak jinak, za naše peníze. Cvičení Noble Jump (Vznešený skok) je organizováno a realizováno v rámci sil Velmi rychlého nasazení paktu. Zde narážíme na první degradaci občanů na hlupáky, z pohledu plánovačů asi spíš na stádo ovcí.

Z Albánie podle naplánovaných manévrů Noble Jump vyrazila pod velením NATO jednotka směřující do místa pořádaného cvičení, kterým je Giurgiu-Ruse v Rumunsku. Velmi rychlé nasazení této jednotky bylo k cíli cvičení do Rumunska vedeno přes Řecko a Bulharsko. Vzdušnou čarou to představuje 1800 kilometrů, ale reálně - jízdou po silnicích různých úrovní - je trasa ještě mnohem delší. Označení jednotky rychlého nasazení tedy ztrácí v tomto případě smysl. Otázkou je, co NATO vlastně cvičí a proč takovýmto svým akcím říká cvičení. Další otázkou zůstává, co tedy jednotky na hraničním pomezí Rumunska a Bulharska v Giurgiu-Ruse budou dělat.

Demonstranti z KKE, kteří tomu zabránili.

Členové Komunistické strany Řecka (KKE) vyhodnotili snahy plánovačů NATO jako pokusy o zatažení Řecka do spoluviny na možných agresivních projevech vojenského uskupení NATO, jako hrozby silou jinému státu. Takové jednání odporuje samotné Severoatlantické smlouvě, kde se v článku 1 uvádí: ...zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoliv způsobem neslučitelným s cíli OSN..., a proto řečtí komunisté přechod vojenské jednotky pod velením NATO z Albánie na hranicích s Řeckem zablokovali. »NATO, vrahu, táhni domů,« drželi například protestující transparenty. Vojenská jednotka sil Velmi rychlého nasazení NATO přes hranice neprojela!

Pokud budou přemýšlet občané i v jiných státech a odmítnou politiku hrozby silou, provokací a násilí (tisíce mrtvých civilistů po akcích NATO) a neumožní vojenským jednotkám účast na prapodivných cvičeních pod jakýmkoliv vymyšleným názvem, jehož cílem je jen demonstrace a hrozba silou, přispějí tím k urovnání veškerých mezinárodních sporů, v nichž mohou být jejich země účastny, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost. Zda se situace bude ubírat tímto směrem, zůstává jen na občanech a jejich rozhodnutích při volbách.

Za Iniciativu Ne základnám

Eva NOVOTNÁ, mluvčí

Překlad Milan NEUBERT

Zdroj: 
http://inter.kke.gr/en/articles/The-KKE-and-the-anti-imperialist-movement-are-intensifying-the-struggle-against-NATO/