Co Evropu a nejen ji čeká?

3. 6. 2017

Miroslav Vacek svou zatím poslední knihu nazval „Celý život v jednom šiku“. Nikdy se nebál otevřeně říkat své mínění a nepřizpůsoboval se módním politickým proudům. V části věnované Evropě z knihy vyjímáme.

„Mohu být označován za xenofobního, ale třeba prognóza takových lidí, jakým je izraelský akademik a bezpečnostní expert Dan Schueftan, stojí za zvážení. Podle něho ne každý problém má své okamžité řešení. Některý nelze uřídit, ale jenom přežít. A problémů nebude v současné době ubývat. ...

Evropa páchá sebevraždu nezávisle na počtu imigrantů svojí demografickou politikou, protože jinak by nemohla být na porodnost na úrovni 1,3 dětí na rodinu.

Druhou známkou probíhající sebevraždy je rezignace na evropské hodnoty, protože se rozhodlo pro „multikulti“ mentalitu a ztrátu hrdosti na své duchovní dědictví. Přistěhovalci-arabští běženci chtějí naši kulturu změnit tak, že Evropa už nebude Evropou, nemají ani nechtějí mít pocit sounáležitosti k našim kulturním dědictvím, přinášejí svoji, která povede jenom ke konfliktům. Oni neutíkají před bídou, protože jejich země mají dostatek ropy i zemního plynu, aby mohly být bohaté. Jejich život je ničen zvláště proto, že tam vládne jejich společenská kultura.

Každý politický odborník jistě žasne, jak může někdo mít tak „vzácné“ poradce, jako kdysi ministr obrany USA pana T. Barnetta. Kdo mu však uvěří, přestává se divit mnohému z toho, jak si počínaly USA v minulosti a jak stejně si vedou v současnosti. To není dílo nějakých pochybných poradců, ale promyšleného postupu amerických politiků, kteří dobře vědí, čeho chtějí, dosáhnou.

Při všech našich současných nelehkých politických problémech v Evropě i ve světě je možná zbytečné připomínat fakta za 200 let o všech amerických válečných zločinech, teroru a válkách“, píše ve své knize Miroslav Vacek

vacek.jpgTitul nové knihy armádního generála Miroslava Vacka charakterizuje autora samého. Poslední ministr národní obrany ČSSR a první ministr národní obrany ČSFR zůstává v jednom šiku i nadále. Kniha je poutavým pohledem na vývoj Československé lidové armády a posléze Armády ČR a také mimořádně čtivou zasvěcenou analýzou vojensko-politické situace v Evropě i ve světě. Součástí knihy je tříhodinové DVD s dokumentárními filmy Československého armádního filmu včetně záznamu vojenské přehlídky v květnu 1985 a vystoupení armádních cvičenců na spartakiádě v Praze v roce 1985.

Autor: 
Miroslav Vacek (vložil jk)
Zdroj: 
Výňatky z knihy Celý život v jednom šiku