Bezplatný internet poslouží turistům i píseckým obyvatelům

24. 5. 2017

Nabít si mobilní telefon, tablet nebo notebook a přitom se připojit k internetu. Takovou možnost mají obyvatelé města i turisté, kteří do Písku zavítají.
„Bezplatné připojení k internetu s názvem FREE_PISEK_HOTSPOT je dostupné na nádvoří Sladovny a Prácheňského muzea denně od 7 do 22 hodin. Dalším místem, kde je Wi-Fi k dispozici, je budova úřadu v ulici Budovcova, a to od 6 do 19 hodin,“ vysvětluje Vladimír Pokorný, vedoucí oddělení informatiky.
Nabíjecí sloupek je na pravé straně nádvoří muzea vedle první lavičky a druhý je před Sladovnou. Umožňují připojit vlastní USB kabel nebo nabíječku na 230V. USB kabely na nabíjení mobilních zařízení s konektorem Micro USB - B je možné si zapůjčit proti záloze v Turistickém informačním centru nebo v pokladně Prácheňského muzea.
„Těmito kroky se snažíme zlepšit servis pro místní i turisty, kteří do našeho města zavítají. Pomocí internetu si mohou vyhledat veškeré kulturní akce i kontakty na ubytovací a stravovací zařízení. Díky sloupkům si zase mohou nabít svá elektronická zařízení. Jejich pořízení město stálo téměř 100 tisíc,“ dodává starostka města Eva Vanžurová.

Autor: 
Bc. Kristýna Barchini – tisková mluvčí
Zdroj: 
+ foto: www.mesto-pisek.cz/