Zemědělci se brání, hlavní město žilo protestem zemědělců

19. 2. 2024

Druhou části zemědělských protestů byla odpolední demonstrace na Malostranském náměstí, kde se diskutéři ostře vyhranili vůči vládě, politice Green Dealu a také vůči Agrární komoře a Zemědělskému svazu, které se od dnešního protestu distancovaly. Podle mluvčího protestu Daniela Sterzika se povedlo premiéru Petru Fialovi rozdělit zemědělce na hodné a zlé. Šéf pětikoaličního kabinetu na sociální síti X znovu zopakoval, že se pořadatelé protestu netají podporou Kremlu.

Mezi demonstranty nechybělo ani vedení KSČM, která měla na Malostranském vedení petiční stánek. Komunisté již dříve vyjádřili plnou podporu zemědělcům. »KSČM dlouhodobě poukazuje na neutěšený stav českého zemědělství, nekompetentnost současné vlády, nemravné marže obchodníků a nereálnost tzv. Green Dealu, který žene Českou republiku a další země EU do hospodářské katastrofy a stupňujících se sociálních bouří,« napsali komunisté ve svém stanovisku.

Související: https://www.iportal24.cz/featured/reseni-krize-v-zemedelstvi-zrusit-vlad...

PK, upravil: JK, foto: Marek