Z Diskusního levicového klubu 30. března. Zaujmou myšlenky sjednocení levice v Jížních Čechách?

7. 4. 2023

Jak jsme již informovali Společnost pro evropský dialog z.s. společně s OV KSČM v Českých Budějovicích a Institutem české levice za podpory Transform!Europe uspořádali 30. března 2023 diskusní seminář na téma "Aktuální situace České levice v kontextu levice v Evropě".

seminar.pngÚvodem Luboš Pána poznamenává. Vystoupení na našem semináři jsem nazval „Kam kráčíš, levice?“. Věřím, že se mi podaří přidat svou trošku do mlýna, abychom si dnes odsud odnesli nové myšlenky, jakou cestou bychom se měli jako levice vydat. Věřím, že i díky našemu dnešnímu setkání najde levice novou vizi, jak rozvíjet sebe i celou společnost. Mé vystoupení bude určitým teoretickým východiskem k přípravě voleb v roce 2024 do zastupitelstva Jihočeského kraje, kde dle mé představy bychom mohli a měli kandidovat pod názvem „Jihočeská levice pro kraj“, kde by měla a mohla kandidovat řada subjektů, např. ANS, ČSNS, KSČM, Má vlast, Změna a nezávislí odborníci.

V diskusních vystoupení bylo upozorňováno na nejdůležitější věci, od kterých by se levice měla oprostit a také na postoje, které by měla zaujmout.

Úvodní vystoupení můžete najít na stránkách Lubomíra Pány zde Dále předseda KČP Jakuba Kubaty mluvil na téma sjednocení levice v Jižních Čechách. Celý seminář se nesl v přátelské atmosféře a navíc zde Klub českého pohraničí Jakuba Kubaty získal nového člena do svých řad.

Martin Augustin, Josef Kovařík
Vlastní