Víceúčelové hřiště na Jihu je hotové. V neděli se slavnostně otevře

31. 8. 2024

Víceúčelové sportovní hřiště na sídlišti Jih v Písku je hotové a v neděli 1. září chystá město jeho slavnostní otevření. Od 14 do 20 hodin zde bude připraven program pro děti i dospělé.

Na nedělní akci nebude chybět skákací hrad, malování na obličej, beerpong a řada dalších aktivit, jak uvedla mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová. Vystoupí také kapela Tvoje máma.

Nové sportoviště vzniklo na místě starého asfaltového hřiště na okraji sídliště Jih. Za zhruba čtyři měsíce jej zhotovila společnost UTsport. „Odstranila původní povrch a mobiliář, vybudovala drenážní systém pod novou plochou, položila nový tartanový povrch a vybudovala oplocení s mantinelem, ve kterém jsou zabudovány branky a basketbalové koše," popsala práce mluvčí.

Hrací plocha má rozměry 29,2 m x 19,2 m, povrch je opatřen barevným lajnováním pro míčové sporty, dřevěnými mantinely do výšky 1,2 m a síťovým oplocením výšky tři metry. Hřiště je vhodné na veškeré míčové hry, ideální je na basketbal, házenou, malou kopanou či volejbal. Okolí nového hřiště je doplněno o nové lavičky.