Písek: Karel Vodička, kandidát KSČM, odpovídá na otázky Mladé Fronty Dnes

6. 9. 2022

1. Jste pro velkou opravu současné sportovní haly, nebo je na čase postavit novou? Pokud ano, tak kde?

Stávající sportovní hala už dávno nestačí potřebám sportovců. Zastupitelstvo rozhodlo o stavbě nové haly a jejím propojením s obloukovou halou na svém jednání dne 4. 11. 2021. Plně podporuji včasnou výstavbu.

2. Mělo by dle vás zůstat Velké náměstí i nadále parkovištěm nebo by se jeho podoba měla výrazně proměnit, případně jak? Pokud jste pro jeho proměnu, jak byste nahradil-a zaniklá parkovací místa, kterých je už tak v Písku nedostatek?

Zaměstnanci radnice, prodejen, úřadů a společností, které zde jsou, tam potřebují parkovat. Při rekonstrukci Velkého náměstí se s tím musí počítat. Ale zároveň je si třeba uvědomit, že náměstí není nafukovací. Auta by tam měla stát jen na omezenou dobu, na naložení a vyložení nákladu, a ostatní by měla parkovat v blízkém okolí, zejména na výstavišti. Návštěvníci by měli do centra chodit pěšky, jak je tomu v jiných městech.

3. Jak vidíte budoucnost Píseckého bazénu? Jste pro rekonstrukci toho starého nebo pro výstavbu nového? Případně, kde by měl podle vás nový bazén stát?

Jsem pro opravu a rekonstrukci současného bazénu pod hradbami. Bohužel máme v platnosti výsledek referenda starý již téměř deset let, který je už dávno překonaný a který se nechá změnit pouze vyhlášením nového referenda. Jeho vyhlášení dlouhodobě podporuji.

4. Má zůstat prostor mezi Kamenným a Novým mostem nadále stejný, tedy pouze jako svah, nebo byste toto místo proměnil-a? Pokud ano, jak?

Byla snaha tento prostor opět zastavět, ale podle mého názoru se sem žádná stavba nehodí, není proč likvidovat potřebné parkoviště u kulturního domu a stávající zeleň.

Pro Mladou frontu Dnes odpovídal na otázky Karel Vodička, kandidát KSČM v Písku. Publikováno 3. září 2022.

Michal Remeš, vedoucí redakce
Mladá Fronta Dnes