Konečně ZASTROPOVÁNÍ, ale…

13. 9. 2022

1. Uváděná cena (6 Kč) za kWh je samozřejmě bez distribuce. Takže reálná cena se bude pohybovat mezi 7-9 Kč za kWh!

2. To vše ve chvíli, kdy ještě na začátku roku se pohybovala cena za kWh kolem 3 Kč!

3. Slováci zvládli zastropovat cenu na 1,6 Kč za kWh!

4. Načasování opatření, kterému se tak urputně vládní představitelé bránili, ve mě vyvolává trochu dojem, že se bojí o volební výsledek svých kandidátů do senátu a zastupitelstev!

5. Ještě budou čekat, co EU!

Na závěr to nejlepší české elektrárny jsou schopny vyrábět kWh i s příslušenstvím (průměrná výrobní cena, systémové služby, přenos, dispečink) za 1 Kč. Naši občané tak budou platit 7-9 x víc než je reálná cena jen pro to, aby nasytili energospolečnosti, různé spekulanty a burzovní machinace…výborné Tleskám. Je to stejné, jako kdyby krabice mléka stála 90 korun - 10 by dostal výrobce (zemědělec) a 80 prodejce (který se ale na výrobě nijak nepodílel). Divné, že?

Opravdu vládě děkuji, že za energie nebudu platit 5x tolik, ale jen 3x tolik! …aneb svetr a děravý deštník zůstávají i nadále hloupými symboly neschopnosti této vlády.

Kateřina Konečná, europoslankyně a předsedkyně ÚV KSČM
fb