Konečná ukázala na ty, kdo rozeštvávají a radikalizují společnost

19. 5. 2024

Po pokusu o atentát na Roberta Fica upozornila europoslankyně Kateřina Konečná na roli médií a konkrétně internetového deníku Forum 24, které u nás podle ní rozeštvávají a radikalizují společnost.

Většina českých politiků útok na slovenského předsedu vlády odsoudila. Český premiér Petr Fiala pro CNN Prima News v pořadu Co na to premiér uvedl, že i on sám je často terčem nenávistných útoků a to právě i ze strany opozičního hnutí ANO, jmenovitě od Andreje Babiše a Karla Havlíčka.

„Ať se každý podívá na mé webové stránky a sociální sítě a pak na stránky Andreje Babiše a Karla Havlíčka. Každý den je tam útok nejenom na mě, ale i na mou rodinu. Překračuje to všechny hranice, které jsou v demokratické politice přípustné,“ uvedl premiér Fiala a i pro Seznam Zprávy odmítl, že by on či jeho vláda společnost jakkoliv rozdělovali.

„Nejsou to demokratické politické strany, které tvoří dneska vládu, které šíří nenávist, útočí na rodinné příslušníky," sdělil seznam zprávám Fiala.

Europoslankyně Kateřina Konečná a lídryně kandidátky STAČILO! do Evropského parlamentu to však vidí zcela jinak a premiérovi ukázala, kdo podle jejího názoru rozdělení společnosti také dopomáhá. Na sociální síti X sdílela výrobek internetového deníku Forum 24 – triko v bílé barvě s nápisem „Bez Babiše a Okamury bude nejlíp!“ a logem týdeníku FORUM 24 na zádech.

„Pouhé dva dny po střelbě na premiéra sousední nejbližší země, kterého v tomto ODS a provládním plátku lynčovali poslední půl rok, Forum 24 našlo své nové dno. Tady je skutečně vidět, Petře Fialo, kdo opravdu rozeštvává a radikalizuje společnost,“ napsala na sociální síti X Konečná
Forum 24 aktuálně na tričko poskytuje slevu. Z původních 389 korun je nyní triko možné zakoupit za 199 korun na jejich e-shopu.

„50 procent sleva, no nekup to! Pro vás už žádné dno není dost hluboké, právě jste překonali i Mariánský příkop…“ vzkázala Konečná šéfredaktorce deníku Forum 24 Johaně Horákové a řediteli vydavatelství Forum 24, a.s. Pavlu Šafrovi.

nov