Do Rady města Protivín zvolena zástupkyně KSČM Dana Zoubková

22. 10. 2022

Další čtyři roky povede město Protivín starosta Jaromír Hlaváč z ODS, jehož kandidátka vyhrála letošní komunální volby. Neuvolněnou místostarostkou je Věra Křišťálová z KDU-ČSL. Schválilo to zastupitelstvo na ustavující schůzi ve čtvrtek 20. října v kulturním domě.

V sedmičlenné radě města usednou za ODS ještě Helena Vlachová a Jaroslav Řehoř, za KDU-ČSL Pavla Sajtlová a zástupkyně KSČM Dana Zoubková. Mimo širokou koalici zůstává pětičlenné Hnutí za levnější vodu, které ve volbách překvapilo druhým nejlepším výsledkem.

Právě Hnutí za levnější vodu ostře současné vedení města kritizovalo a poukazovalo na nešvary a problémy Protivína. Starosta Jaromír Hlaváč se po ustavující schůzi vyjádřil tak, že chce udělat tlustou čáru za emocemi, které předvolební období provázely. A dal najevo, že předvolební ostřelování nebylo příjemné. „My jsme žádnou kampaň nedělali, na nikoho jsme neútočili. Chceme pracovat pro město," poznamenal starosta Hlaváč.

Petr Eliáš, Foto archivní + nadpis jk