Emil Pernica: ODS opět proti občanům

11. 7. 2019

Lidé si velmi váží možnosti přímé volby prezidenta naší republiky. Hodně dlouho se o tomto vedly diskuze. Lidé však, a posléze i zákonodárci, usoudili, že přímá volba je možná. Těchto voleb se účastní velké procento občanů. Zdravý selský rozum rozhoduje o tom, kdo bude Českou republiku reprezentovat doma i v zahraničí.

Již druhé volební období je prezidentem Miloš Zeman. Jeho popularita se v průzkumech pohybuje přes 50 %. Lidé tedy říkají, že v převážné většině jsou se svým prezidentem spokojeni. Ne však všechny politické strany sdílejí stejný názor. Předseda ODS Fiala, jejíž kandidáti na prezidenta v posledních 2 obdobích neuspěli, zřejmě zapřemýšlel a řekl si: „když tam nemáme svého reprezentanta, lidé nám ho nezvolili, tak přímou volbu prezidenta zrušíme.“ Říkáte si: nemožné? Bohužel, ODS, která nám tu ze své minulé činnosti ve vrcholových orgánech státu, zanechala spoustu problémů, zřejmě dospěla k názoru, že má opět neomezenou moc. Nelíbí se jí názory prezidenta ani rozhodování občanů o jeho volbě a tak jim opět tato práva chce sebrat. Rozhodně jí chybí pokora, aby se omluvila za vše, co této zemi a jejím občanům způsobila, ať už se jedná o podivné prodeje či privatizace, které nám dodnes působí problémy.

Politika je především vzájemná diskuze a její výsledky by měly být prospěšné všem, kteří zde žijí. Můžeme sice v některých případech s prezidentem Zemanem nesouhlasit, ale rušit přímou volbu, kterou si občané přáli, je ze strany ODS opravdu nehorázné.

Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM