Návrhy mladého komunisty na výraznější prezentaci jsou inspirující

18. 7. 2016

Jako člen klubu 1. máje pravidelně navštěvuji internetovou stránku www.klub1maje.eu. Zde  jsem si před několika dny přečetl článek ze dne 4.6.2016 zastupitele města  České Budějovice za KSČM Ing. Jana Pikouse s názvem „Předvolební hemžení začíná“.

V Českých Budějovicích studuji, a proto vím, že Lannova třída je s ohledem na počet procházejících ideální místo pro stánek či jinou volební akci. Věřím, že členů strany, kteří budou ochotni pomoci, by se jistě našlo dost. Stačí mít jenom chuť zkusit něco jiného. Již za 2 měsíce začnou krajské volby tudíž i lidé z okolních vesnic či měst, dojíždějící sem za prací mohou být našimi potenciálními voliči.

Každý má samozřejmě svůj názor. Já to vidím hlavně napříč generacemi. Bez veřejných akcí a větší reklamy, však nemůže žádná strana očekávat vyšší preference. MDŽ či oslava 1. Máje jsou sice již osvědčené akce, ovšem větší mediální prezentace by jistě neuškodila. V současnosti jsou plakáty či billboardy cenově dostupné a navíc účinné z hlediska širšího zviditelnění. Nejvíce mi vadí, že pokud už se nějakou akci, například dětský den povede úspěšně uspořádat, ví o něm jen malá hrstka lidí a to, že zde není na první pohled jasně viditelné označení KSČM či alespoň symbol třešniček, považuji za velkou chybu. Toto chování jako by poukazovalo na to, že se za příslušnost ke KSČM na veřejnosti stydíme a předem se obáváme negativních reakcí. Tímto se vlastně akce pořádaná KSČM stává v podstatě anonymní.

Jsem moc rád, že tento rok ve Strakonicích zkusíme něco nového. Na celý měsíc před volbami jsme si zarezervovali výhodné místo na mostě Jana Palacha, kde budeme každý den do voleb prezentovat program KSČM, rozdávat různé materiály či volební předměty a hlavně představovat kandidáty do krajského zastupitelstva. Ti budou mít možnost se k této akci kdykoliv osobně připojit. Jako mediální podporu využijeme velkoplošnou led obrazovku, umístěnou na konci mostu, kde se budou objevovat fotografie kandidátů s volební  výzvou k občanům. Samozřejmě se může stát, že někteří lidé projeví na ulici i negativní reakce. To přece vůbec nevadí, protože je hlavně potřeba, aby si všichni uvědomili, že KSČM tu stále je, a že v počtu hlasů je strana stabilně na 3. místě a s jako takovou je třeba s ní počítat.

Autor: 
M.R.
Zdroj: 
Vlastní