Horní Stropnice: Užitečná pracovní porada

31. 5. 2016

O víkendu 29. května se v Horní Stropnici sešli na pracovní poradě starostové, místostarostové, radní a členové krajského zastupitelstva, zvolení za KSČM. Témat k řešení byla celá řada. Místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip seznámil přítomné se situací v dolní komoře Parlamentu ČR, stanovisky poslaneckého klubu KSČM k aktuálním ožehavým problémům. Za všechny například dlouhodobé odmítání návrhu zákonů od našich předkladatelů, prokazování původu majetku, odmítání kvót na přerozdělování uprchlíků, novela školského zákona, zdanění paušálně vyplácených státních náhrad za církevní majetek atd. Informoval přítomné také o postupu při naplňování závěrů IX. sjezdu KSČM, včetně příprav na podzimní volby.

Místopředseda ÚV KSČM a poslanec Jiří Dolejš legislativní iniciativy klubu doplnil o konkrétní informace k některým návrhům zákonů. Jedná se  např. o právní pomoc občanům, úřední jazyk, pravomoci NKÚ, situace v hornictví a k dalším, které se týkají ekonomiky a sociálního zabezpečení občanů.

Zástupci orgánů samosprávy se hodně zajímali o grantovou politiku na úrovni kraje, o možnosti získání financí na nejrůznější potřeby měst a obcí Jihočeského kraje. Informace jim poskytl předseda klubu KSČM v krajském zastupitelstvu Václav Kučera.

Závěrečná výměna zkušeností potvrdila užitečnost podobných setkání, které jsou důležitá jak pro zkušené funkcionáře samosprávy, tak zejména pro ty začínající.

Fotogalerie

Autor: 
+ foto: JL
Zdroj: 
Vlastní