2016: Vznik Národního úřadu pro tisk a informace a zbyteční lidé

26. 5. 2016

Přinášíme výběr zajímavých názorů Terezy Spencerové poskytnutých Parlamentním listům ze dne 26.5.2016.

Při Ministerstvu vnitra vznikne Centrum terorismu a hybridních hrozeb. A bude se zaměřovat i, jak jinak, na tu zapeklitou ruskou propagandu. Mladí nadějní analytici z tzv. Evropských hodnot jásají, že to oni to prosadili a že teď začne ten správný šturm proti stovce webů, které tu ruskou propagandu u nás šíří. Terminologií sportovního redaktora: Vaše pocity? 

Co na to říct? Jestli si náš stát myslí, že naším hlavním problémem v současnosti je ruská propaganda, tak potěš. V době, kdy v Americe mainstreamovým médiím věří 6 – slovy šest – procent občanů a v Evropě se tomu situace začíná blížit a kdy se většina našich myšlenkových, hodnotových a politických konstruktů tak nějak bortí, je samozřejmě dobře, že si vytvoříme regiment mediálních cenzorů, kteří určí, co je pravda, co ne, a kdo za všechno může. A náležitě ho samozřejmě i potrestají. Jak si přece někdo v demokracii může dovolit nesouhlasit s oficiálním názorem, který pravidelně předkládají autorizované a certifikované firmy typu Evropských hodnot? 

Není to k uzoufání? Po čtvrt století budování demokracie jsme v mnoha ohledech zase tam, kde jsme byli. A zase vidíme, jak je blbost všeobjímající. Nenapadá někoho, jak se dá z tohohle bahna vybřednout? 

Chápu, že ti zmínění „mladí nadějní analytici“ jsou někým placeni, a tak pějí píseň toho, jehož steaky a burgery jedí, ale z hlediska skutečných a akutních potřeb České republiky jsou to naprosto „zbyteční lidé“. 

Autor: 
jk
Zdroj: 
PL, foto: Vratimovský seminář 2014