Středulo STAČILO!

28. 11. 2023

Středula se jako rozbíječ snahy demonstrujících k nápravě věcí a k pádu vlády opět osvědčil. Mlžil a vykrucoval se; to na otázku co bude dál. Jinde po republice to bylo trochu jiné, ale bohužel chyběl opravdový celostátní vůdce akce. Tím se vrchní odborář nestal. Snad trochu Dufek ASO ČR.
Osvojil si velké umění vytýkat a kritizovat vládu atd., ale mluvit tak, aby nedal podnět k radikálnímu řešení – generální stávce, případně aby jí takticky zabránil.
Svou roli naučenou v americkém Think Tanku Aspen institute zahrál dobře jako při volbách prezidenta. Zatím je celostátní výsledek pondělních demonstrací a stávek jednoho milionu lidí bohužel ten, že byla občanské nespokojenosti trochu upuštěna pára a o generální stávce si na dlouhou dobu můžeme jen zdát.
Ale například táborské iniciativě tleskám, jednota protestujících a stávkujících byla i ve specifických podmínkách vzorná. Díky. Na adresu vlády... Vládo STAČILO!

Odboráři v nemocnici protestovali s transparentem Česká republika na 1. místě | Jižní Čechy Teď! (jcted.cz)

Protest ČMKOS a dalších občanů, proti vládě, před táborskou nemocnicí , 27.11.2023 - YouTube

Josef Kovařík, člen ÚV KSČM
Vlastní