PŘÍPAD VRBĚTICE JEŠTĚ NEKONČÍ

3. 6. 2021

ÍPAD VRBĚTICE JEŠTĚ NEKONČÍ.

Bezpečnostní rada státu doporučila vytvoření Nezávislého kontrolního orgánu zpravodajských služeb.Tajné služby májí kontrolovat lidé z vnitra a Hradu. Pětičlenný tým, který po nominaci vládou bude schvalovat poslanecká sněmovna, má mít právo kontrolovat tajné služby pod pokličkou a to i v případě živých kauz. Kontrola by mohla vstoupit i do živé kauzy Vrbětice.

Navržení jsou: exministr Cyril SVOBODA, pedagog Právnické fakulty UK, člen vládní legislativní rady Jan KUDRNA, náměstek ministra vnitra Jiří NOVÁK, ředitel bezpečnostního odboru MV Jiří VESELÝ, ředitel bezpečnostního odboru MZ Hynek PEJCHAN a šéf legislativního odboru Hradu Václav PELIKÁN.

Kandidáti musí splňovat prověrku na nejvyšší stupeň PŘÍSNĚ TAJNÉ. Musejí mít  dovršen věk 40 let.  Nezávislý kontrolní orgán má sloužit nejen ke kontrole, zda zpravodajci neporušují pravidla, ale také aby jejich vedení mělo oporu při možných obviněních z případných nekalostí.

Kontrolu obrany a bezpečnostních sborů prováděli tyto výbory poslanecké sněmovny ( poslankyně Černochová)  a senátu ( senátor Fišer ). Bezpečnostní rada státu zřejmě požaduje, aby kontrola tajných služeb byla na vyšší úrovni, aby president a vláda byli lépe informováni než dosud.

Pokud bude Nezávislý kontrolní orgán tajných služeb poslaneckou sněmovnou schválen, tak se jedná o pokrok ve vyšetřování případu Vrbětice a naděje, že případ bude objektivně ukončen. Důkazní stav případu nelze pokládat za dobrý, pokud se příslušné orgány odvolávají na utajované důkazy a to podle mne bude ten první úkol Nezávislé kontroly určit zda tyto důkazy jsou hodnověrné.

Národní centrála proti organizovanému zločinu i funkcionáři státního zastupitelství, jednají a vyjadřují se jako by stopy a důkazy byly stoprocentní. Jako by všichni bezmezně věřili všemu co jim předložila Bezpečnostní informační služba.

DŮKAZNÍ STOPA, že pachateli výbuchu ve Vrběticích jsou dva ruští zpravodajští důstojníci ( GRU,GU) je e-mail, který ruští operativci napsali jako žádost na vstup do muničního skladu a k žádosti přiložili fotokopie svých cestovních dokladů ( jedná se o jejich krycí doklady ) na jména RUSLAN TABAROV A NIKOLAI POPA.

Tato informace musela být téměř obratem změněna, neboť majitel firmy IMEX GROUP Petr Bernatík kategoricky popřel, že by nějaký cizinec žádal o vstup do objektu muničního skladu ve Vrběticích. Za několik dní jsme se dočkali informace, že odesilatelm tohoto e-mailu měla být NÁRODNÍ GARDA Tadžikistánu. Tato informace byla poskytnuta i zahraničnímu tisku.

S tím e-mailem a s cetovními doklady agentů Tabarova a Popova souvisí shromažďování stop o pohybu těchto dvou důstojníků GRU a GU po území České republiky. Také v  hotel Corrado a na střelnici v Ostravě, kde měli být ubytováni.

JE KOPIE CESTOVNÍCH DOKLADŮ TABAROVA A POPA TÍM DŮKAZEM, KTERÝ PROKAZUJE, ŽE NEJSOU PACHATELÉ VÝBUCHU VE VRBĚTICÍCH ? To je ovšem jeden z předních úkolů Nezávislého kontrolního orgánu zpravodajských služeb.

vrbetice.pngDOVOLUJI SI ZDE PŘEDLOŽIT INFORMACE ZE SOCIÁLNÍCH SÍTÍ. SAMOTNÝ TEXT INFORMACÍ PROKAZUJE, ŽE AUTOŘI JSOU ODBORNÍCI V BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB.

Zpravodajští analytici provedli analýzu předkládaných důkazů BIS a provedli jejich ověření. ZVEŘEJNILI, ŽE PŮVOD KRYCÍCH CESTOVNÍCH DOKLADŮ DŮSTOJNÍKŮ GRU a GU PŘILOŽENÝCH DO ZÁHADNÉHO E-MAILU PATŘÍ DO VYKONSTRUOVANÝCH STOP.

Zjistili, že krycí doklady důstojníku  GRU  a GU Ruslana Tabarova a Nikolaie Popa se nevztahují k území České republiky a nebyly zde nikdy použity. Protože na území České republiky nebyly zjištěny ani jejich pravé doklady je možný jen jeden závěr, že nebyli v České republice.

Pokud Nezavislý kontrolní orgán zpravodajských služeb shledá tyto informace důvěryhodným důkazem, bude verze o účasti ruských agentů na výbuchu ve Vrběticích VYVRÁCENA a národní centrála proti organizovanému zločinu musí vyšetřovat verze dosud stanovené nebo musí stanovit i verze další. Jsou zde ještě úkoly na objasnění kdo vlastně byl zapsán v hotelu Corrado a jak je to s tím záhadným e-mailem.

ZA TÉTO SITUACE POKLÁDÁM ZA SPRÁVNÉ PŘIPOMENOUT, ŽE HNED V POČÁTCÍCH KAUZY VERBĚTICE PROKÁZAL PRESIDEN ZEMAN, ŽE MÁ STÁTNICKÉHO DUCHA A SMYSL PRO PRÁVO A DIPLOMACII.

Dne 3.6.2021      JUDr. Josef Šlehobr

Tento článek jsem zeveřejnil dne 2.6.2021 na své stránce fb.

JUDr. Josef Šlehobr
Vlastní autora, fb