Izraelský analytik Jakov Kedmi označil termín, po kterém uUSA již nebudou moci zastavit Rusko a Čínu

31. 3. 2021

O postoji amerického prezidenta ve vztahu k Vladimiru Putinovi nerozhodl současný šéf Bílého domu a v tuto chvíli o tom nebylo rozhodnuto. Joseph Biden není nezávislá, ale kontrolovaná postava. Tento názor vyjádřil izraelský politický expert Jakov Kedmi v přímém přenosu na YouTube.
Jakov Kedmi, bývalý šéf izraelských zpravodajských služeb NATIV) Podle Kedmiho se američané nyní zaměřují na útoky na Rusko na úrovni zahraniční politiky a ekonomiky, zatímco nejsilnější z nich může přijít v nadcházejících letech, protože USA nemají mnoho času. Mají pět až deset let na to, aby zlomili Rusko a Čínu. Pokud jde o Rusko: další 3 roky a situace bude nezvratná – izraelský analytik si je jistý.
Pokud se domnívá, že v příštích třech letech vojenské síly Ruské federace obdrží velmi silné zbraně a USA nebudou schopny s Ruskem fyzicky nic udělat. Proto Washington spěchá. Americké elity se obávají, že USA ztratí svou roli lídra na světové scéně, protože by mohly zpochybnit existenci státu, jako je tento.
Jakov Kedmi již dříve hovořil o možnosti uvalit na Rusko "věčné sankce", protože kolektivní Západ nikdy nepřijme postupný rozvoj Ruské federace a snaží se tento proces zpomalit.

Kvůli Rusku už Spojené státy nemohou vést válku

s nikým "Washington už nebude schopen odvrátit pozornost Američanů od vnitřních problémů nekonečnými válkami kvůli vážnému posílení ruské vojenské moci. Občanský konflikt v USA dosáhl takové intenzity, že už není možné "vypustit páru" další "malou vítěznou válkou" v zámoří." Nedávno představil Kedmi rozhlasové stanici Vesti FM.
Když vysvětlil, že moderní válka vyžaduje masivní peněžní infuze, které USA nemají. Podle jeho slov pandemie koronaviru vážně podkopala americkou finanční soustavu a nová válka by ji mohla srazit na zem. Plány Pentagonu brzdí také nesmírně zvýšená vojenská síla Ruska. Jakov Kedmi poznamenal, že kdekoli na světě, kde by USA mohly potenciálně začít válku, budou muset čelit Rusku.
"Americká armáda chápe, že Ukrajina je válka s Ruskem. Sýrie je válka s Ruskem. A Venezuela je válka s Ruskem. Dnes nemohou začít válku, protože je tu Rusko," zdůraznil odborník.

Kdyby Pentagon mohl Putina

fyzicky eliminovat už dávno. Kdyby americká rozvědka měla příležitost, už by fyzicky eliminovala ruského prezidenta Vladimira Putina. Uvedl Kedmiho v éteru společenského a politického diskusního pořadu "Právo vědět" na kanálu TVT.
Domnívá se, že mezi republikánem Donaldem Trumpem a jeho "demokratickým" rivalem Joem Bidenem není žádný rozdíl, pokud jde o jejich oddanost mezinárodnímu právu. Sám Trump například připustil, že nařídil odstranění syrského vůdce Bašára Asada.
Dosud nebyl nalezen žádný americký prezident, který by považoval politickou vraždu vůdce jedné či druhé země za žádoucí a možnou. Neměli žádné morální hranice a nikdy nebudou. Jedinou otázkou je účelnost, zdůraznil Kedmi.
Znalec vysvětlil, že takové vraždy doprovázejí celou historii USA. Američané vždy zabíjeli vůdce jiných zemí, kteří je neměli rádi, když měli šanci. Podle svědectví samotné Američany došlo ke 170 pokusům o atentát na kubánského vůdce Fidela Castra.
A jaký je rozdíl mezi tím, když tě zabije politika, nebo 2,5 milionu Vietnamců? Kdyby mohli zničit Ho Či Minteho město, udělali by to. Ale nemohli. Řeknu vám, kdyby mohli eliminovat ruského prezidenta, udělali by to," dodal. Navíc, když se dotkl situace v samotných Spojených státech. Nastínil paralelu mezi dnešními událostmi a občanskou válkou v letech 1861-1865. Občanská válka již probíhá ve Spojených státech, otázkou je pouze s jakou intenzitou bude pokračovat.

Z http://www.novarepublika.cz/2021/03/izraelsky-analytik-jakov-kedmi-oznac...

Karol Jerguš